Prestreté – kniha plná zdravých gurmánskych receptov

Netradičná kniha Prestreté – pre vašich 33 prvých paleo receptov  je unikátnou zbierkou receptov, pre všetkých, ktorí radi varia, experimentujú, zaujímajú sa o zdravú stravu ale samozrejme – najradšej jedia. Recepty vychádzajú z vlastných skúseností autorov Waldemara Švábenského, grafického dizajnéra a paleo gurmána, a Tomáša Šomodyho, úspešného kuchára bratislavského hotela Sheraton. Slávnostný krst knihy sa konal v príjemnom prostredí reštaurácie Brasserie Anjou a hostia mali možnosť viaceré z publikovaných jedál ochutnať.

12191102_427517594113235_4980704620354812033_o

Paleo – to je diéta, však?

Autori zastávajú myšlienku, že paleo nie je diéta ale skôr životný štýl či metóda stratovania, ktorá pomáha predchádzať výkyvom hladiny inzulínu v tele a vďaka tomu umožňuje obéznym ľuďom chudnúť bez jo-jo efektu. Knihu zostavali s dôrazom na prospešné zdravotné účinky paleo jedál a zároveň nenáročnú dostupnosť surovín či spôsob prípravy – môže si ich vyskúšať skutočne každý. Navyše, majstrovské skúsenosti kuchára Tomáša Šomodyho sú zárukou kvality všetkých receptov – odporúčame vyskúšať na vlastné chuťové poháriky.


Tom Yum polievka

s kuracím mäsom

thin-0895_egg_timer_cooking_kitchen_utensils-512

40 min.

  • 2l vody
  • 6 stebiel citrónovej trávy
  • 250g čerstvých húb (šampióny, hliva, shitake)
  • 6-8 kafírových listov
  • 6pl rybacej omáčky
  • 6pl tmavej sójovej omáčky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1l kokosového mlieka
  • 7pl tom yum pasty
  • 600g kuracích pŕs
  • 1 limetka
  • 1 jarná cibuľka

 

Do vriacej vody pridajte očistenú, rozklepanú citrónovú trávu. Po 5 minútach prudkého varu ju vyberte a do vývaru vložiť huby, čili papričky, kafírové listy, rybaciu omáčku, pretlačený cesnak, nakrájané kuracie prsia a 7pl tom yum pasty. Po 20 minútach varenia pridajte kokosové mlieko, nechajte prevrieť a odstavte.

Servírujte s čerstvou koriandrovou vňaťou, nesekanou jarnou cibuľkou a mesiačikom limetky.

polievka

 

[dropcap type=“1″]T[/dropcap] Kristína Hlavová