Potrebujeme:
- 150 g vody
- 7 g droždia
- 350 g hladkej múky
- 80 g extra panenského olivového oleja
- 1 lyžička soli
- ½ šálky vykôstkovaných olív, ½ šálky sušených rajčiakov
- pár vetvičiek čerstvého rozmarínu
- hrubá soľ na posypanie
Postup:
Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme kvasnice, pridáme olej, soľ a rýchlo vypracujeme pružné cesto. Potom ho necháme asi 50 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme asi na 0,5 cm a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 20 minút oddýchnuť. Potom plech vložíme do rúry vyhriatej na 130 °C a hneď po vložení zvýšime teplotu na 180 °C. Pečieme 18 minút.
Upečené potrieme olivovým olejom, posypeme posekaným rozmarínom, osolíme hrubou soľou a podávame teplé.
Prajeme dobrú chuť!
Prečítajte si tiež: Chutné recepty Jara Žídeka #1 (Zapekané pšeno s jablkami)