Zapajájte deti do varenia – Sladký receptík

Vtáčie mlieko s krémom z pravej vanilky a so slaným karamelom.

Potrebujeme (pre 6 osôb):

  • 1 l plnotučného mlieka,
  • vanilkový struk,
  • 6 väčších vajec,
  • 3 PL práškového cukru,
  • štipku soli.

Ako na to:

Bielky vyšľaháme s 2 PL cukru a so štipkou soli. Mlieko necháme zovrieť v kastróliku a zo snehu tvarujeme naberačkou požadované tvary. Obvárame ich asi minútu v mlieku a vyberieme do servírovacej nádoby. Potom precedíme mlieko do nového hrnčeka, pridáme vanilkové zrniečka a opatrne vmiešame žĺtky rozmiešané s cukrom. Dôležité je, aby teplota mlieka nebola vyššia ako 85 °C. Nakoniec krém precedíme do nádoby s bielkovými buchtičkami. Na záver odporúčam preliať horúcim karamelom so štipkou soľného kvetu.